Over mij 

Goedendag, 

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Timothy Kion, 31 jaar. 

Geboren in Rotterdam en woonachtig in Krimpen aan de Lek. 

 

Ik zal jullie een inkijk geven in mijn verleden en wat mij heeft gebracht tot waar ik nu ben. 

 

Al zolang dat ik mij kan herinneren ben ik bezig geweest met tekenen. Als klein kind, toen ik alleen was op mijn kamer, tekende ik de figuurtjes van mijn behang na op het behang met watervaste stift. Iets waar mijn ouders op dat moment minder blij mee waren. Maar misschien was dit al een voorteken. 

 

Ik kan me nog goed herinneren, toen ik een jaar of 8 was, dat ik binnen bij iemand op zijn muur graffiti zag staan. Dat vond ik erg mooi en interessant. Ik tekende toen al veel, ik kon hier dagen mee vullen. Ik weet nog goed dat ik witte stickers plakte op mijn lego treintjes om hier graffiti op te maken. Dat leek toen natuurlijk nergens op. Rond die tijd weet ik ook nog goed dat ik samen met mijn vader een fiets aan het opknappen was. Deze moest ook gespoten worden. Iets wat ik mega interessant vond en dit was de eerste keer dat ik zelf een spuitbus mocht gebruiken. Daarna heb ik nog vele fietsen, brommers en scooters  gespoten.  

 

Rond mijn 13de kwam ik in aanraking met jongens die illegale graffiti spoten. Zij inspireerden mij met het schetsen van letters. Dit heb ik een jaar lang gedaan. Uiteindelijk wilde ik het ook in het echt proberen en heb ik spuitbussen gehaald. Reuze zenuwachtig was ik, spuitbussen in een tas , handschoentjes aan en met twee vrienden op stap. Uiteindelijk lukte het en dit gaf een enorme kick. Vele pieces (graffiti 'kunst'werken) volgden. 

 

Op mijn 17de kwam hier een einde aan nadat een bekende van mij kwam te overlijden tijdens het zetten van graffiti op de metrobaan. Op dat moment besefte ik mij dat dit leven ook gevaren met zich mee bracht. Dit heeft mij doen besluiten om met illegale graffiti te stoppen.

 

Daarna heb ik mij bezig gehouden met het ontwerpen van tattoos. Ik heb dit ook zelf geprobeerd. Maar dit was niks voor mij. Het was allemaal veel te 'schoon werk' en ik kliederde liever. Toch bleef de graffiti  wel kriebelen en schetste ik nog vaak letters en dergelijke. En toen ben ik na een aantal jaar toch weer eens op een legale muur wat gaan spuiten. Dit was heel af en toe. 

 

Op mijn 26ste zag ik een portretfoto en ik wilde eens gaan proberen om met spuitbussen een portret te maken. Ik zag wel eens portretten die gespoten waren, maar het leek voor mij altijd een onmogelijkheid. 

Mijn eerste portret was niet zo mooi. Toch bleef ik er in geloven en en bleef ik maandelijks iets maken. Nadat ik steeds tevredener werd van de resultaten besloot een pagina aan te maken op facebook. Hierdoor kwam er al snel een opdracht binnen. Van het één kwam het ander waardoor er steeds meer aanvragen binnenkwamen. Wat mij brengt tot waar ik nu ben. Een loopbaan van vandaal tot graffiti artiest.

 

Ik hoop dat ik jullie zo een beeld van mij heb kunnen geven en misschien wel heb geïnspireerd om jullie dromen te volgen . 

 

- Timothy Kion